2 de out. de 2014

R.C. Celta de Vigo 2 - 1 R.C.D. La Coruña. Galiza é Celtista.

A Centolada chea de ledicia coa vitoria do Celta. (Foto: @lavozdegalicia)
O derbi sempre é especial, e gañando do xeito como gañou o Celta gusta moitísimo máis. Este martes día 23 de setembrovivimos unha xornada diferente, chea de emocións a carón do partido máis agardado da tempada, o derbi galego, o RC Celta de Vigo - RCD La Coruña.

Desta volta en Centolos Celestes non organizamos xantar, novidade, xa que un martes co partido ás 22:00 horas poderíamos decir que era "pouco operativo" calquer evento de este tipo. Iso sí, tivemos unha boa previa de tres horiñas no noso local de cabeceira, a cafetería Tribuna.

Os partidos de máxima rivalidade son tensos no campo, pero tamén na bancada, polo que ademáis de tratar de apretarnos máis nun Marcador ateigado, non fixemos nada máis especial que subir a xa tradicional pancarta de "Galiza é Celtista".

Alivio tralo penalti errado. (Imaxe: Cuatro TV)
Esa ansiedade durou pouco, concretamente ate o minuto 3, cando Nolito fixo o primeiro gol. A primeira parte que xogou o equipo do Toto Berizzo foi brillante pero o arranque da segunda foi algo máis dubitativo e chegou o empate blanquiazul. Coa proximidade do final do encontro o delirio encheu o vello Balaídos da man dun tremendo testarazo de Joaquin Larrivey.

Pero non remataron ahí as emocións, xa que ó final do encontro, unha man na area viguesa foi castigada coa máxima pena, e de súpeto, o lanzamento convertiu a Sergio, o gato de Catoira, no eterno protagonista daquel Celta-Depor da 2014/2015. Gran xornada entre amigos centolos e doutras peñas, cunha conclusión final: